Puna srca, pune čaše s HRT-om

15. prosinca održalo se je snimanje  Novogodišnjeg programa HRT-a u autentičnom rustikalnom ambijentu zagorske kleti “Kozjak” s bogatim blagdanskim stolom i raspoloženim sudionicima u Svetom Križu Začretje.  Naziv emisije je bio „Puna srca, pune čaše“.  Puna srca, pune čaše je glazbena emisija koja se oslanja na tradicijske pjesme koje se pjevaju na raznim okupljanjima, slavljima i slično.

IMAG0240

Atmosfera na snimanju je bila super. Svi smo se zabavljali kao da stvarno čekamo Novu Godinu. Bilo je tu i jela i pila te smo se dobro i kvalitetno najeli i popili. Svuda ono nas bili su mikrofoni. Sakriveni na stolovima, u lusterima, na plafonu, bubice na odjeći. Čak ni kamera nije nedostajalo bilo ih je cca 8. Ali smo svi odradili posao profesionalno i sve te silne kamere i mikrofoni nisu nas uopće sputavali.

IMAG0246

Kroz nekoliko dramaturški razrađenih glazbenih cjelina čut ćemo pjesme koje slave vino, sevdalinke, pjesme hrvatskih regija, starogradske hitove, kao i romske pjesme s originalnim romskim sastavom. Skladbe se prelijevaju jedna u drugu, a solisti i grupe pjevača kao da se međusobno nadmeću tko će se više i bolje iskazati svojom pjesmom koju na kraju uvijek svi prihvaćaju i zajedno u dobrom raspoloženju pjevaju. Emisija „Puna srca, pune čaše” podijeljena je na sedam glazbenih cjelina, a prioritet je da pjesme uvrštene u program budu svima poznate.

IMAG0250

U glazbenoj emisiji sudjeluju: KUD  Ivan Goran  Kovačić, Singrlice, Ex Zvjezdice, Kvartet Gubec, Romski orkestar “Biće skoro propast sveta”, Tamburaški sastav “Od srca do srca”, Tamburaški sastav “Prijatelji”, Dubravko Češnjak (cimbal, truba, samica), Bandisti (limeni puhački sastav),  Ana i Stjepan Fortuna,  Ivan Štajduhar Siniša Dorontić (harmonika).

IMAG0244

Glazbeni producent je  Zdravko Šljivac, scenograf Dragutin Broz,  redateljsku palicu drži  Danko Volarić, producentica emisije je Lidija Katarina Matančević Preradović te urednik Željen Klašterka.

Ovo je bilo super iskustvo. Sudjelovati u ovakvom projektu i to još na javnoj televiziji bio je stvarno pun pogodak. Preporučujem se i za dogodine. 🙂

4 misli o “Puna srca, pune čaše s HRT-om

  1. Novu sam čekala doma sa frendicom i tako bezveze mi upalim tv i kad ono- Mijo na tv! 😀 Bilo je još nekoliko poznatih mi lica i baš ste svi izgledali kao da se super zabavljate! Super projekt! 😀

Komentiraj